Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Želva Loudalka navštívila děti na táboře

Naše želva Loudalka je po dlouhé době na pobytu na faře. Ale vůbec se nenudí. Protože nemůže vydržet bez dětí, ráda se za nimi vydává. Hned první návštěvu měla na Valašsko, kde se jí poštěstilo něco, co ještě v životě nezažila. Při pouti na kapli Hložec nad obcí Křekov našla své první hřiby v životě. To se to pak modlilo při mši o to radostněji. Den poté se vydala za dětmi na tábor. Tam ji vzali hned do party, a tak se v jejím deníčku hned objevilo, co vše tam s dětmi zažila.

 

 

 

Z Loudalčina deníku:

„Ahoj!

Poslední dobou se mi zdálo, že v Otrokovicích potkávám málo dětí. Vrtalo mi to hlavou, a tak mi otec Pavel řekl, že všechny děti se nachází na táboře v Bánově. A tak jsem se rozhodla, že bych je jela navštívit. Nasedli jsme s otcem do auta a za chvíli jsme byli u Ordějova. V táboře nás přivítala velká pirátská banda – letošním tématem tábora jsou totiž Piráti!

V poledním klidu jsme si zahráli badminton, volejbal a další sporty. Následovala hra přístavy. Jako správný Piráti totiž musíme umět získat co nejvíce jmění co nejvýhodněji, a tak jsme se naučili kupovat lodě, přeprodávat suroviny, sázet v loterii a loupit. Některé posádky ovšem stihla finanční krize, a proto se jen jediná skupinka nezadlužila.

Po výborné večeři jsme si ještě zahráli speciální vybíjenou, fotbálek, deskovky a zapěli spolu pár táborových hitovek v tee-pee. Pak jsme si popřáli dobrou noc a šli spinkat.

Ráno jsme přivítali rozcvičkou, následovalo vážno, kdy jsme se bavili o Adamovi a Ewě. Po službách nás čekala mše svatá. Byl to pro mě velký zážitek, protože jsem nikdy nebyla na mši na táboře. Po mši nás už čekali jen výborný obídek a po něm dětská odešli hledat kapitánova papouška, protože mu uletěl. A my s otcem Pavlem hurá do Otrokovic.“