Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Adventní restart s Božím slovem

 

Toužíš prožít advent smysluplně - obnovit každodenní modlitbu a četbu Písma? Víš, že sám to nedokážeš a potřebuješ k tomu podporu společenství a účinné prostředky, které Ti Tvé rozhodnutí usnadní?

 

Pokud ano - ADVENTNÍ RESTART je pro Tebe!

 

 

 

O co se jedná?

Od pondělí 21. listopadu až do pátku 23. prosince si vyhradit každý den 2krát 10 minut (buď ráno/večer, ráno/v poledne nebo v poledne/večer)

 

Jak prožívat těchto 10 minut:

1. Během tohoto času nepoužívat mobil, ani počítač.

2. Najít si klidné místo a posadit se.

3. První dvě minuty: ztišení, uvědomení si Boží Přítomnosti.

4. Dalších 6 minut: přečíst si nahlas nebo polohlasně úryvek z Božího Slova a následující úvahu z knihy DEN PO DNI (knihu zašleme po přihlášení).

5. Poslední 2 minuty: zůstat v tichu v Boží Přítomnosti se Slovem nebo jen tak...

 

Co dalšího se doporučuje (není povinné)

  • V časovém úseku 33 dní, kdy probíhá adventní restart doporučujeme naplánovat si jeden den (nejlépe i s nocí) samoty s Bohem. Můžeš k tomu využít i náš komunitní dům (je potřeba se předem domluvit) nebo jiné místo, kde se můžeš modlit a zůstat nerušen (nějaké poutní místo nebo místo v přírodě).
  • První a třetí adventní neděli (27.11. a 11.12.) bude večer ve 20:00 možnost připojit se na ZOOM a ve skupinkách sdílet svou zkušenost s modlitbou a četbou. Tato aktivita není povinná, je pro ty, kdo mají zájem se sdílet s druhými i touto formou.

ADVENTNÍ RESTART začíná na SLAVNOST KRISTA KRÁLE - v neděli 20. listopadu 2022 ve 20:00 úvodní setkání přes ZOOM

Pokud se chceš přihlásit: 

Potřebujeme:

a) Tvůj mail - k zaslání odkazů na setkání přes ZOOM.

b) Knihu DEN PO DNI si budete moci prohlédnout a objednat v neděli v kostele a objednali bychom je najednou. V přihláškovém formuláři napište poznámku Knihu jsem si objednal přes o. Šupola

c) Pokud si chcete knihu objednat sami: Vyplňte poštovní adresu, na kterou vám bude zaslána kniha DEN PO DNI. Příspěvek 300,- Kč za knihu + 40,-poštovné (č. účtu vám zašlou po přihlášení).

Přihláškový formulář: https://akce.blahoslavenstvi.cz/adventni-restart

Za celou Komunitu Blahoslavenství v Dolanech zdraví sr. Lucie

Foto: Dominik Novák, Člověk a víra