Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Příběh Bible – Ježíš

Dnes se podíváme na život Ježíše Krista, jak se jej pokusili představit tvůrci projektu The Story. Oslovil mě v této písni text: „Pověz mi svůj příběh, ukaž mi své rány a já ti ukážu, co vidí Láska, když se na tebe dívá..." Vše vrcholí na kříži, ze kterého se ozývá: „Ty vidíš zápas, ty vidíš hanbu, já však vidím důvod, proč jsem přišel. Přišel jsem kvůli tvému příběhu, kvůli tvým ranám, abych ti ukázal, co vidí Láska, když vidí tebe..."

 

 

O Ježíši se v Bibli dočteme v evangeliích podle: MatoušeMarka, Lukáše 3, Jana

 

V pořadu Tv Noe - Příběh Bible zaznělo:

Zdíša: Dneska budeme řešit velice zajímavou osobnost, klíčovou osobnost Bible, kterou se snažili vměstnat alespoň částečně autoři celého cyklu The Story. Kdo to je snad jasné, je to Ježíš.

O. Pavel: My tady mluvíme o příběhu, Ježíš je jeden velký příběh, koneckonců ten největší, protože o Ježíši bylo vydáno tolik knih, že se říká, že by je nepojmuly knihovny světa. Neustále zajímavé téma možná právě proto, že to není osoba, která žila a zemřela, ale osoba, která žije a tím pádem oslovuje další až do dnešních časů.

Zdíša: Právě píseň o Ježíši nazpíval zpěvák kapely Third Day Mac Powell a mě ne až tak v té písní, ale až v tom klipu velmi zaujal moment, kdy Ježíš prochází všemi zástupy a žehná. Tak jsem si říkala, o Ježíši by se daly namluvit hodiny a hodiny, ale říkala jsem si, že ten moment toho žehnání je taková zajímavá skutečnost.

O. Pavel: Asi musíme jít do toho prostředí, kde žil Ježíš a žehnat znamenalo přát dobro. A my, když řekneme přát, tak to bereme jen, jakože něco řeknu. Ale pro něho, je přát dobro, to dobro udělat, a to dobro nést dál. A to si myslím, že je Ježíšův příběh, celý jeho život. On nás zve k tomu, abychom tohle dělali i my, pokud chceme být jeho učedníky. O což se všechny tyhle kapely snaží nejenom totiž svojí tvorbou, ale většina z nich má za sebou mnoho humanitárních projektů. Kdy se snaží tu zvěst o Ježíši potvrdit tím, co děláme tady právě někde pro vás tímhle projektem někde v chudé zemi nebo naopak mezi bezdomovci atd.

Zdíša: Teď jsi mi nahrál, že zpěvák téhle písničky je z kapely Third Day, která právě působí v mnoha humanitárních projektech, a kromě toho se taky snaží o novodobou evangelizaci prostřednictvím sociálních sítí.

O. Pavel: A není právě i tohle to být požehnán, chtít žehnat?

 

 Mac Powell (Third Day) - "When Love Sees You" (Jesus)