Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Zamyšlení k nedělním textům s názvem Aktivizačník

  • Promluvy
  • napsal Administrator
  • 13.10.2020

Bible je velkou inspirací našeho života. Má to ale jednu podmínku. Že si na četbu Božího slova uděláme čas, pak k nám může začít promlouvat. Kdo udělal tuto zkušenost, najednou z tohoto bohatství může rozdávat. Když byl v roce 2012 vyhlášen Rok víry, na Slovensku se začaly objevovat zamyšlení nad texty Písma, které se čtou danou neděli ve všech katolických kostelích. Tato zamyšlení se ke mně dostávala pod názvem Aktivizačník.

Zamyšlení chodí dál i po skončení Roku víry, vysvětluji si to jejich aktuálností a oblibou. Číslo zamyšlení na tento týden je 420. Víte, co to znamená? Že se někdo o své přemýšlení o víře chce podělit s ostatními již 420 týden po sobě. A pozor, ze zamyšlení jasně vyplývá, že je nepíše žádný duchovní, ale táta od rodiny. A tím jsou pro mě ještě větší inspirací živé víry.

Mám jednu prosbu. Pokud nás budou oslovovat, pomodlíme se za tvůrce těchto zamyšlení?

Když jsem autorovi pro povzbuzení napsal, kolika lidem je již rozesílám, odepsal mi:

„Srdečná vďaka, otec Pavel, za povzbudzujúce slová, hoci sa priznám, že oveľa viac prežívam bázeň pred Bohom, na čo všetko používa to, čo napíšem. A tiež obavy zo zodpovednosti, koľkým ľuďom možno vstupujem do života...

Preto som Vám veľmi vďačný za to, že prosíte ľudí, aby sa za mňa modlili. Keďže len pár ľudí vie, že som autorom týchto textov (s otcom biskupom Galisom sme sa dohodli, že sa nikde nebude uvádzať moje meno), len tých pár môžem sám prosiť o modlitbu.

Veľkou oporou v celom diele mi je moja manželka, ktorej sa niekedy už v nedeľu pýtam, či nemá nejakú myšlienku na nasledujúcu nedeľu :-))). A prežíva so mnou celý proces modlitby, hľadania, počúvania... a je mojou prvou čitateľkou aj kritičkou :-)“

 

Přebíráno se svolením autora. Zdroj zamyšlení najdete zde: http://dcza.sk/

 

Připojuji videoklipovou modlitbu (nezapomeňte si zapnout titulky) za to, aby k nám Boží slovo hovořilo podobně, jako k tvůrcům těchto zamyšlení. Ale zopakuji nutnou podmínku. Musíme si na Boží slovo udělat čas. Jdeme do toho?