Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Letní tábor v Bánově

Stejně jako každý rok se i letos uskutečnil dvoutýdenní oddílový tábor na louce u Suché Lozi. Přestože jsme toto místo navštívili již po dvanácté, byl tento tábor přece jen něčím speciální. Letos se totiž tábora zúčastnil pouze jeden oddíl – TOM 1419. Nebylo to tím, že bychom ten holčičí nechali doma, ale od ledna již fungujeme formálně jako oddíl jeden.

Tématem letošního tábora byla „Velká bankovní loupež“. Samo o sobě zní děsivě, že jsme se učili na táboře krást, tisknout peníze, vyrábět uspávací bomby a podob-ně. Všechno ale bylo v konečném důsledku použito k dobru a ve stylu Robina Hooda jsme na konci tábora obrali bohaté a lakomé a obdarovali chudé a potřebné. Tábor byl rozdělený na dva úseky – v prvním týdnu jsme se nacházeli v naší tajné skrýši, kde jsme se připravovali na samotnou loupež, učili jsme se být nenápadní, odolní a fyzicky zdatní. Každý večer jsme se z našeho tajného sídla spojili s Profesorem, hlavou celé operace, skrze plně funkční pevnou linku v telefonní budce přímo v táboře.

 

 

 

 

Druhá fáze tábora, samotná loupež, byla odstartována přesunem ze skrýše do banky – cesta to byla dlouhá, proto jsme museli ujít hodně kilometrů a přespat na louce nedaleko tábora. Druhý týden jsme tedy strávili v bance, kde jsme čelili obléhání policií, sporům a neshodám uvnitř naší skupiny a dalším nástrahám. V bance jsme se snažili natisknou co nejvíce peněz, které jsme pak rozdali.

Poslední táborový den jsme měli za úkol dotisknout poslední peníze a na pokyn Profesora se stáhnout z banky zpět do našeho tajného sídla. Naneštěstí do banky v posledních minutách dorazila policie, a tak jsme museli utíkat dříve, než jsme čekali. Všechno pro nás ale nakonec dobře dopadlo a všichni jsme se s Profesorem shledali v našem tajném doupěti. Vyhlásili jsme vítěze – tedy toho, kdo za celý tábor zvládnul natisknout co nejvíce peněz, a potom už jsme si jen užívali zasloužené oslavy a „žranici“. V sobotu jsme sbalili všechny věci, stany, vedoucí a děti a odjeli jsme zpět do civilizace, užít si sprchu a splachovací záchod. Už teď se všichni těšíme na příští tábor!  

 Petr Skalník

Foto z tábora najdete zde: https://eu.zonerama.com/TOM-Otrokovice/Album/8724657