Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Křesťanská streamovací služba Filmana startuje již 1. prosince!

 

Znáte ty chvíle, kdy se chcete na něco podívat – něco, co vás vnitřně obohatí, ale v televizi nic takového není? Novým „místem“, díky kterému bude možné víru žít a šířit i v digitálním světě, se od 1. prosince 2023 stane Filmana.cz – nezisková platforma založená za účelem zprostředkování, tvorby a podpory filmového obsahu, který je křesťansky nebo hodnotově orientovaný.

 

Filmana - filmy pro vaši duši

 

Obvykle v církvi budujeme nebo opravujeme fyzické stavby. Za posledních pár let se velká část životů nás všech přesunula na internet, na který ale tak trošku jako věřící zapomínáme. Zatím totiž nevzniknul online prostor, který by měl sílu zaujmout a povzbudit křesťany ve víře kvalitně, soudobě a udržitelně.

Filmana, platforma nabízející divákovi hodnotné filmy jako duchovní manu, chce do online světa přinášet více naděje, inspirace a víry. Startujeme již 1. prosince! Předplatné činí 149 Kč za měsíc, nabízí se ale i výhodnější roční předplatné za 1 500 Kč, které bude díky poukázce možné věnovat jako dárek.

Proč služba nemůže být zdarma? Předplatné slouží k zajištění provozu Filmany. Filmy totiž musíme najít, vybrat, domluvit se s distributorem, koupit na ně licenci a často pro ně vyrobit titulky nebo dabing, a to vše stojí nemalé peníze. Vaší platbou tedy přispíváte na zpřístupnění hodnotných filmů pro vás i pro celou komunitu diváků. Pokud byste náš projekt chtěli podpořit i více, budeme moc rádi – přispět můžete na rozjezd portálu na Donace.cz.

Marek Poštulka, www.ado.cz

 

Odkazy: www.filmana.cz

 

 

Filmana - strava pro duši

 

 

Rozhovor o vzniku Filmany na rádiu Proglas

Filmy s křesťanskou a duchovní tématikou se rozhodli mladí tvůrci Jan Perout a Karel Studený shromáždit na internetu na jeden web. Zde by tak byly přehledně přístupné pro diváky, kteří od filmu očekávají duchovní přesah, nebo se jen chtějí uvolnit u kvalitní podívané. Tak vznikla Filmana – platforma, která nabízí Boží filmy. Co obnáší tvorba platformy a jak tvůrci shánějí filmy? A jaké ambice mají s Filmanou do budoucna?

https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2023-10-24-20-15-00/?play=1